onsdag 7 juli 2010

Gjutet

Hej och välkomna till betongbloggen.

Måste ju föreviga mina alster för generationerna som kommer.

Detta mitt första verk skall tolkas som ett fågelbad. Två bassänger med olika djup ger fågeln oslagbar valfrihet och garanterar att badet passar till fågelns olika badsyften. Efter badet kan fågeln lojt sträcka ut sig på de solvarma stenarna och kanske spana på fågelsnyggon. Fågeln med önskemål om en mer aktiv livsstil kanske hellre sparkar runt den sfäriska stenen som stenletaren Marie funnit i rabatten. Sedan denna bild togs har jag funnit ännu en sfärisk sten. Nice.Verk två kanske är ett fågelbad även det. Eller en skål? Vet inte så noga, men mönstret är från en virkad duk iallafall. Denna tingest tillverkades på betongkursens andra dag. Egentligen var betongen alldeles för lös, men jag hade tagit ett gäng Citodon under dagen och brydde mig inte så noga. Tänkte att det blir nog bra med det. Och det blev det ju.


Samma dag lyckades jag dock fundera ut att göra denna pinneförsedda, uppånervända cocaflaska med hål i. Det kan vara en lykta. Fast man får ju, på grund av betongens totala ogenomskinlighet, titta uppifrån för att se nåt ljus.
5 kommentarer:

Linda sa...

Oooh - snyggt! Om du känner att ni får alltför fullt med fågelbad i trädgården kan du alltid placera ett i Skånes Fagerhult :)
Kram!

Anonym sa...

hihi, kul med lampan som man ser uppifrån.

snyggt fat med dukmönster!

Maria sa...

Hm... Kan hända att jag överdoserar fågelbad vad det lider.

Anonym sa...

bara att uppdatera fågelantalet då. Brahmahöna, månne?

marre

Maria sa...

Hellre ankor. Men då får man ha större fågelbad.