torsdag 18 mars 2010

I begynnelsen

Ja, alltså, processen har inletts. Igår var Krooken här och rev garderober och drack öl (och idag var han här och återlämnade en cykel och sportade en lätt baksmälla). Det är alltså nu vårt hem ska förvandlas från brungult dussinhus till hypermodernt gråskalemecka värdigt valfritt blankpapprigt inredningsmagasin.

Själv har jag packat ner skafferiinnehållet i flyttkartonger, en uppgift som rimmar väl med min bakgrund som tetrisspelare, men illa med min tvångsmässiga tendens att läsa all text på förpackningar och annat textförsett. Jag har därmed lärt mig att Oboy består av ringa sex ingredienser, samt haft en inre dialog om det mystiska i att gammal oboy är så sjukt obenägen att lösa sig i mjölken och huruvida det beror på sojalecitinets evaporisering, sönderfall, benägenhet att suga upp fukt från luften eller något helt annat. Störigt är det iallafall, och det krävs ett osunt stort intag av oboy för att undkomma problemet.

Vidare har jag observerat att en familj som inte precis jättegillar ris lätt kan ha sex paket ris av varierande karaktär i skafferiet. Vissa kan härledas till Linas Matkasse och resten får skyllas på tidig demens eller helt enkelt oproportionerligt höga risätarambitioner.

Bilder hade jag, men att lägga upp dem funkar dåligt på laptopen. Så kan det vara.

2 kommentarer:

Patrik sa...

Fan vad du skriver bra. Sitter och undrar varför jag aldrig har vetat det förut.

Maria sa...

Känn dig icke nedslagen! Jag har inte heller vetat det :)