fredag 23 april 2010

Om knugar och andra

Victoria ska alltså överlämnas till Daniel av sin far. Kungahuset bevisar härmed en gång för alla sin enfald och monarkin sin brist på existensberättigande. Frågan är nu om de tänker ta det ett litet steg längre och dagen efter bröllopsnatten uppvisa ett blodigt lakan. Fin tradition på vissa ställen i världen.

4 kommentarer:

Patrik sa...

Emedan detta är rätt larvigt, i stil med alla andra ritualer jag spontant kan komma på, så måste jag erkänna att jag undrar vem som orkar bry sig.

Maria sa...

Jag! Jag orkar bry mig! Det är ju fan humor. De bara: "Ni tycker vi är förlegade. Men vi är inte bara lite förlegade, utan spektakulärt förlegade. Mer förlegade än ni nånsin kunnat ana!"

Patrik sa...

Det är inte ens förlegadhet det handlar om. Det här är en ny, tidigare okänd del av den svenska bröllopsritualen. Det man möjligen kan reagera på är att kronprinsessan tydligen tittar på en hel del amerikanska TV-serier.

Maria sa...

Jag vet att det inte är en svensk sed, men inställningen att en kvinna liksom ges bort från en man till en annan vid giftermål känns lite förlegad. Och så är det ju än mer pinsamt just för att det är en jävla hollywood-romantisk-komedi-grej. Jag finner faktiskt inte ord för hur puckat detta är. Det säger nog faktiskt mer "Hej, vi är så inavlade att det faktiskt har gått rätt hårt åt intellektet" än "Hej, vi är förlegade".